Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 500 RON! Doar in Romania.

Calitate verificata

Vedeti nota legala aici

Livrare rapida

Politica de livrare aici

Preturi de importator

Cere oferta EnGross aici

Descriere Test rapid combinat pentru depistarea infectiei cu gonoreea sau clamidia, Juscheck

Testul rapid combinat pentru Gonoreea si Chlamydia cu caseta de testare este un test imunocromatografic rapid pentru detectarea calitativa a Neisseria gonorrhoeae si Chlamydia trachomatis in probe de secretii de col uterin la femei, respectiv secretii uretrale la barbati, recoltate cu tampon, in vederea diagnosticarii infectiei gonococice si cu Chlamydia

 Gonoreea si chlamydia sunt boli cu transmitere sexuala (BTS) foarte frecvente, reprezentand aproape 45% din toate cazurile de BTS. O testare combinata a celor doua boli permite testarea simultana a celor doi agenti cauzali cei mai comuni ai BTS.

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala cauzata de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Aceasta este transmisa cel mai frecvent in timpul actului sexual, inclusiv sexul vaginal, oral si anal. Poate infecta gatul, provocand o durere severa in gat, sau poate infecta anusul si rectul, provocand o afectiune numita proctita. La femei, poate infecta vaginul, provocand iritatie insotita de scurgeri vaginale (vaginita). Infectia uretrei poate duce la uretrita, manifestata prin senzatia de arsuri si dureri in timpul urinarii si scurgeri anormale. In cazul femeilor, simptomele includ adesea scurgeri vaginale, nevoia mai frecventa de a urina si disconfort in timpul urinarii. Raspandirea agentului patogen la trompele uterine si abdomen poate provoca dureri severe in partea inferioara a abdomenului si febra. Durata medie de incubatie pentru Gonoreea este de aproximativ 2 pana la 5 zile dupa contactul sexual cu un partener/o partenera infectat/a. Cu toate acestea, simptomele pot aparea chiar si dupa 2 saptamani. O diagnosticare preliminara a Gonoreea poate fi efectuata in momentul examinarii. La femei, Gonoreea este o cauza comuna a bolii inflamatorii pelvine (BIP). BIP poate duce la abcese interne si dureri pelvine cronice de lunga durata. BIP poate afecta trompele uterine si poate duce la infertilitate sau cresterea riscului de sarcina ectopica.

 Chlamydia trachomatis este cea mai frecventa cauza a infectiei cu transmitere sexuala din lume. Compusa din corpuri elementare (forma infectioasa) si corpuri reticulate sau incluzive (forma replicatoare), Chlamydia trachomatis are o prevalenta ridicata si o rata mare de purtatori asimptomatici, si poate duce la complicatii severe la femei si nou-nascuti. Complicatiile infectiei cu Chlamydia la femei includ cervicita, uretrita, endometrita, BIP si incidenta crescuta a sarcinilor ectopice si a infertilitatii. In urma transmiterii verticale a bolii in timpul nasterii, de la mama la fat, nou-nascutul poate dezvolta pneumonie si conjunctivita. La barbati, complicatiile infectiei cu Chlamydia includ uretrita si epididimita. Aproximativ 70% dintre femeile cu infectii endocervicale si pana la 50% dintre barbatii cu infectii uretrale sunt asimptomatici. Testul rapid combinat pentru Gonoreea si Chlamydia cu caseta de testare (Tampon) este un test rapid pentru detectarea calitativa a antigenului Gonoreea si Chlamydia in probe de secretii de col uterin la femei, respectiv secretii uretrale la barbati, recoltate cu tampon.

Testul rapid combinat pentru Gonoreea si Chlamydia cu caseta de testare (Tampon) este un test calitativ imunologic in flux lateral, pentru detectarea Neisseria gonorrhoeae si Chlamydia trachomatis in probe de secretii de col uterin la femei, respectiv secretii uretrale la barbati, recoltate cu tampon. Testul contine anticorpi specifici antigenului Gonoreea si Chlamydia, aplicati pe regiunea liniei de testare. In timpul testarii, solutia de antigen extras reactioneaza cu anticorpii impotriva antigenelor Gonoreea si Chlamydia aplicate pe particule. Amestecul se deplaseaza in sus pentru a reactiona cu anticorpii impotriva antigenelor Gonoreea si Chlamydia de pe membrana si genereaza o linie colorata in regiunea de testare. Prezenta acestei linii colorate in regiunea liniei de testare (T) pentru Gonoreea indica un rezultat pozitiv pentru Gonoreea, iar prezenta unei linii colorate in regiunea liniei de testare (T) pentru chlamydia indica un rezultat pozitiv pentru chlamydia. Absenta unei linii colorate in regiunea liniei de testare pentru Gonoreea sau in regiunea liniei de testare pentru chlamydia indica un rezultat negativ pentru organismul respectiv. Pentru controlul procedural, in regiunea liniei de control va aparea de fiecare data o linie colorata, care indica faptul ca a fost adaugat un volum corect de proba si ca s-a produs patrunderea membranei

Nu au fost găsite recenzii