Calitate verificata
Livrare rapida
Preturi de importator
Descriere Kit 3 teste rapide pentru depistare infectii urinare
Destinat exclusiv autotestării pentru diagnosticarea in vitro.
UTILIZARE PROPUSĂ
Testul pentru detectarea infecțiilor tractului urinar (urină) constă din benzi din plastic tare pe care sunt atașate mai multe zone separate de reactivi. Testul este destinat detectării calitative a următorilor analiți în urină: sânge, proteine, nitriți și leucocite. Testul pentru detectarea infecțiilor tractului urinar (urină) este de unică folosință și este destinat autotestării.
REZUMAT
O infecție urinară reprezintă cea mai frecventă boală a tractului urinar care include uretra, vezica urinară, ureterul și rinichii. Bărbații, femeile și copiii sunt susceptibili de a prezenta o infecție urinară. Femeile sunt cele care suferă cel mai mult de infecții urinare, deoarece uretra scurtă favorizează pătrunderea germenilor. Cu toate acestea, bărbații în vârstă sunt și ei afectați dacă au o prostată mărită care obstrucționează fluxul de urină.
La persoanele sănătoase, urina este sterilă (adică nu conține microorganisme). Una dintre cele mai bune modalități de a vă menține tractul urinar steril este să vă goliți complet vezica urinară la intervale regulate. În general, o infecție începe în uretră și se poate răspândi apoi în tractul urinar superior, ajungând până la rinichi.
Simptomele variază considerabil: arsuri la golirea vezicii urinare sau nevoia puternică de a urina.
De asemenea, urina poate fi tulbure sau poate avea un miros puternic.
PRINCIPII ALE METODEI DE EXAMINARE
Leucocite: Acest test evidențiază prezența esterazelor granulocitare. Esterazele scindează un ester de aminoacid pirazolic derivat, eliberând hidroxipirazol derivat. Acest pirazol reacționează apoi cu o sare de diazoniu pentru a genera o culoare bej-roz până la violet.
Sânge: Acest test se bazează pe activitatea asemănătoare peroxidazei a hemoglobinei care catalizează reacția dihidroperoxidului de diizopropilbenzen și a 3,3’,5,5’-tetrametilbenzidinei. Culoarea rezultată variază de la portocaliu la verde și până la albastru închis.
Nitrit: Acest test depinde de conversia nitratului în nitrit prin acțiunea bacteriilor Gram negative din urină. Într-un mediu acid, nitritul din urină reacționează cu acidul p-arsanilic pentru a forma un compus de diazoniu. Compusul de diazoniu se leagă la rândul său de 1 N-(1-naftil) etilendiamină pentru a genera o culoare roz.
Proteină: Această reacție se bazează pe fenomenul cunoscut sub numele de „eroarea proteică” a indicatorilor de pH (albastru de tetrabromofenol). Anionul produs de indicatorii de pH în condiții date se combină cu cationul produs de proteine, apoi indicatorii de pH se colorează de la galben până la verde-albastru în cazul rezultatelor pozitive.
Nu au fost găsite recenzii