Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 500 RON! Doar in Romania.

Calitate verificata

Vedeti nota legala aici

Livrare rapida

Politica de livrare aici

Preturi de importator

Cere oferta EnGross aici

Descriere Test rapid pentru menopauza (FSH), Juscheck pentru autotestare CE0123

Testul rapid FSH cu banda de testare (Urina) este un test imunocromatografic rapid pentru detectarea calitativa a hormonului de stimulare foliculara (FSH) in urina, in vederea depistarii menopauzei.

Menopauza reprezinta incetarea permanenta a menstruatiei, insa de obicei se diagnosticheaza stiintific la un an complet de la momentul in care s-a intrerupt ciclul menstrual al unei femei. Perioada dinaintea menopauzei si cele 12 luni ulterioare acestui moment sunt cunoscute drept perimenopauza. Numeroase femei au diverse simptome in aceasta perioada, inclusiv bufeuri, cicluri menstruale neregulate, tulburari de somn, uscaciune vaginala, pierderea parului, anxietate si schimbari de dispozitie, pierderea memoriei pe termen scurt si fatigabilitate. Declansarea perimenopauzei este cauzata de modificari ale nivelurilor hormonale din corpul unei femei, in cazul hormonilor care contribuie la reglarea ciclului menstrual. Intrucat organismul produce din ce in ce mai putin estrogen, creste productia de hormon de stimulare foliculara (FSH), care in mod normal regleaza dezvoltarea ovulelor.1-3 Prin urmare, testarea nivelului FSH poate determina daca o femeie se afla in etapa de perimenopauza. Daca o femeie afla ca este la perimenopauza, poate lua masurile necesare pentru a-si mentine corpul sanatos si a evita riscurile asupra sanatatii asociate cu menopauza, precum osteoporoza, tensiunea arteriala crescuta, nivelul ridicat de colesterol si riscul crescut de boli cardiace.4,5 Testul rapid FSH cu banda de testare este un test imunologic rapid in flux lateral, intr-o singura etapa, pentru detectarea calitativa a FSH in urina, in vederea depistarii menopauzei. Testul utilizeaza o combinatie de anticorpi, inclusiv anticorpi monoclonali anti-FSH, pentru detectarea selectiva a nivelurilor ridicate de FSH. Testarea se realizeaza prin urinarea pe sau scufundarea varfului absorbant al benzii de testare in urina si obtinerea rezultatelor pe baza liniilor colorate

INFORMATII UTILE

1. Intrebare: Cum functioneaza testul? Raspuns: Pe masura ce corpul imbatraneste si produce mai putin estrogen, nivelurile FSH cresc deoarece hormonul incearca sa stimuleze ovarele sa produca un ovul sanatos. Testul masoara nivelul FSH si poate indica daca organismul dvs. produce FSH in exces ca urmare a nivelurilor scazute de estrogen, ceea ce inseamna ca organismul dvs. se afla in etapa de perimenopauza.

2. Intrebare: Cand pot utiliza testul? Raspuns: Recomandam sa efectuati testul dimineata, cu prima urina eliminata, deoarece aceasta contine cel mai ridicat nivel de hormoni si va oferi cel mai precis rezultat. Daca inca aveti ciclu menstrual, recomandam sa efectuati testul in prima saptamana a ciclului menstrual (consultati sectiunea „CAND SA INCEPETI TESTAREA”) si apoi retestati o saptamana mai tarziu.

3. Intrebare: Cum stiu daca testul a functionat? Raspuns: Aparitia unei linii colorate in fereastra de control (C) va indica faptul ca ati respectat procedura de testare si s-a absorbit cantitatea corespunzatoare de urina. Daca nu se observa o linie in fereastra de control (C), trebuie sa recititi procedura si sa repetati testul cu o noua banda de testare. Testul nu este reutilizabil. Daca intampinati in continuare probleme, contactati distribuitorul.

4. Intrebare: Am obtinut un rezultat pozitiv. Pot sa nu mai iau contraceptive? Raspuns: Nu, acest test nu determina gradul de fertilitate. Luati in continuare contraceptive pana cand menopauza a fost confirmata de medicul dvs.

5. Intrebare: Nu sunt sigura ca am tinut testul indeajuns de mult in jetul de urina. Pot obtine un rezultat precis? Raspuns: Pentru a obtine un rezultat precis, trebuie sa tineti varful absorbant al testului in jetul de urina timp de cel putin 10-15 secunde si sa asteptati 3 minute pentru a citi rezultatul. Daca nu apare linia in fereastra de control (C), trebuie sa repetati testul cu o banda de testare noua.

 6. Intrebare: Cat de precis este testul? Raspuns: S-a efectuat o evaluare clinica pentru a compara rezultatele obtinute utilizand testul rapid FSH cu banda de testare cu cele ale unui alt test FSH pe baza de urina, disponibil pe piata. Studiul clinic a inclus 250 de probe de urina: ambele teste au identificat 85 de rezultate pozitive si 165 de rezultate negative. Rezultatele au demonstrat o acuratete generala de 100,0% a testului rapid FSH cu banda de testare in comparatie cu un alt test FSH pe baza de urina.

 7. Intrebare: Cat de sensibil este testul? Raspuns: Testul rapid FSH cu banda de testare detecteaza hormonul de stimulare foliculara (FSH) in urina la concentratii de cel putin 25 mIU/ml. Adaugarea de LH (1000 mIU/ml), hCG (100 mIU/ml) si TSH (1000 µIU/ml) la probele negative (0 mIU/ml FSH) si pozitive (25 mIU/ml FSH) nu a dus la reactivitate incrucisata.

8. Intrebare: Testul poate fi influentat de consumul de alcool sau de medicamente obisnuite? Raspuns: Nu, insa discutati cu medicul dvs. daca luati orice medicament hormonal. De asemenea, rezultatele testelor pot fi influentate de utilizarea recenta de contraceptive orale, de alaptare, de sarcina sau de orice consum care poate altera echilibrul hormonal

Nu au fost găsite recenzii