Calitate verificata
Livrare rapida
Preturi de importator
Descriere Test rapid Pneumococ (Streptococ Pneumoniae)
Un test rapid pentru detectarea calitativa a antigenelor S. pneumoniae in specimen de urina umana
Numai pentru diagnostic profesional in vitro.
Acesta este un test rapid pentru detectarea calitativă a antigenelor Streptococcus pneumoniae în mostre de urină umană, conceput exclusiv pentru utilizare profesională în diagnostic in vitro. Testul rapid pentru caseta de antigen Streptococcus pneumoniae (în urină) reprezintă un imunoasay cromatografic rapid, destinat pentru detectarea calitativă a antigenelor Streptococcus pneumoniae în mostrele de urină umană. Acest test poate detecta antigenul S. pneumoniae începând de la concentrația de 0,25 ng/ml.
Streptococcus pneumoniae, cunoscut și sub denumirea de pneumococ, este o bacterie Gram-pozitivă care poate fi alfa-hemolitică (în condiții aerobe) sau beta-hemolitică (în condiții anaerobe). Este o bacterie facultativ anaerobică și face parte din genul Streptococcus. Ca bacterie patogenă semnificativă pentru om, S. pneumoniae a fost recunoscută ca fiind una dintre principalele cauze ale pneumoniei la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost subiectul numeroaselor studii referitoare la imunitatea umorală.
S. pneumoniae poate să rămână în mod asimptomatic în organismul purtătorilor sănătoși, având o tendință de a coloniza în mod obișnuit tractul respirator, sinusurile și cavitatea nazală. Cu toate acestea, la persoanele sensibile cu sistem imunitar slăbit, cum ar fi persoanele în vârstă și copiii mici, această bacterie poate deveni patogenă și se poate răspândi în alte părți ale corpului, provocând în cele din urmă boală. Transmiterea se face prin contact direct între persoane prin picături de salivă și autoinoculare la persoanele care poartă bacteria în tractul respirator superior. De asemenea, poate provoca infecții neonatale. S. pneumoniae este principala cauză a pneumoniei dobândite în comunitate și a meningitei la copii și vârstnici, precum și a septicemiei la cei infectați cu virusul HIV. Pe lângă pneumonie, bacteriile pot provoca multe alte tipuri de infecții pneumococice invasive, cum ar fi bronșita, rinita, otita medie, conjunctivita, meningita, sepsisul, osteomielita, artrita septică, endocardita, peritonita, pericardita și abcesul cerebral.
Testul pentru caseta de antigen Streptococcus pneumoniae (în urină) este un imunoasay de membrană calitativ care permite detectarea S. pneumoniae în mostrele de urină. În timpul testului, antigenele Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae), dacă sunt prezente în mostra de test, reacționează cu anticorpul conjugat al S. pneumoniae din zona de reactiv. Complexul format din conjugat și antigen va lega anticorpii Anti-S. pneumoniae acoperiți pe membrană în cazul unui rezultat pozitiv. Acest lucru va conduce la apariția unei linii de culoare roșu închis în zona liniei T în cazul unui rezultat pozitiv. În cazul unui rezultat negativ, niciun conjugat nu se va lega de anticorpii Anti-S. pneumoniae care acoperă zona liniei T, și nu va apărea nicio linie în această zonă a membranei de test. Intensitatea liniilor poate varia în funcție de cantitatea de antigen prezentă în mostra. O linie în zona de control ar trebui să apară în toate cazurile în care testul este efectuat corect. Absența liniei C indică un rezultat de test invalid.
Streptococcus pneumoniae (pneumococul) este o bacterie Gram-pozitiva care este responsabila pentru majoritatea pneumoniilor contactate in comunitate. Este un organism comensual din tractul respirator uman, ceea ce inseamna ca exista in corpul uman, fara a-i face rau. Cu toate acestea, infectia cu pneumococ poate fi periculoasa, provocand: pneumonie, bronsita, otita medie, septicemie, meningita.
S. pneumoniae este o bacterie gram pozitiva, alfa-hemolitic, ceea ce inseamna ca poate descompune globulele rosii prin producerea peroxidului de hidrogen – apa oxigenata (H2O2). Infectia bacteriana produce H2O2, poate provoca, de asemenea, leziuni la nivelul ADN-ului si poate distruge celulele din plamani. Pneumonia pneumococica provoaca febra si frisoane, tuse, dificultati de respiratie si dureri toracice. Daca infectia se raspandeste in fluidul care acopera creierul si maduva spinarii prin fluxul sanguin, poate provoca meningita pneumococica, caracterizata prin rigiditatea gatului, febra, confuzie si dureri de cap.
Infectia pneumococica este cauza a 1-2 milioane de decese la nivel mondial in fiecare an. In timpul epidemiilor de gripa, S. pneumoniae este asociata cu mortalitate mai mare la pacientii infectati cu ambele microorganisme. Se crede ca S. pneumoniae si Haemophilius influenzae au un efect sinergic unul asupra celuilalt, atunci cand infecteaza aceeasi gazda.
Transmiterea bolilor pneumococice
Bacteriile pneumococice se transmit de la persoana la persoana prin contact direct cu secretiile respiratorii, cum ar fi saliva sau mucusul. Multe persoane, in special copiii, au aceste bacterii in nas sau gat, fara sa fie bolnave. Medicii numesc aceste persoane „purtatori” si rareori acestia se imbolnavesc.
S. pneumoniae poate fi usor identificata prin cultivarea probelor bacteriene pe un mediu de cultura cu agar-agar (sau geloza-sange). Datorita proprietatilor hemolitice ale bacteriilor, acestea vor colora agar-agarul in verde inchis. Cu toate acestea, cresterea culturilor bacteriene poate dura mai mult, in consecinta este mai eficienta diagnosticarea unei infectii folosind tehnici mai moderne.
Prima tehnica implica depistarea in urina a unor parti din bacteriile streptococului, cunoscute sub numele de antigene. Polizaharida C, o componenta principala a peretelui celular bacterian, poate fi detectata in unele fluide corporale. Imunocromatografia este utilizata pentru a testa prezenta antigenelor specifice si compara favorabil cu diagnosticul din cultura bacteriana.
A doua tehnica implica o analiza bazata pe detectarea secventelor ADN specifice S. pneumoniae. Acestea pot fi realizate extrem de rapid, iar particularitatea conferita prin utilizarea ADN-ului ca tinta micsoreaza riscul de eroare.
Antibioticele constituie tratamentul de baza impotriva infectiilor bacteriene si sunt eficiente impotriva pneumococului. Cu toate acestea, tratamentul infectiilor pneumococice depinde de tulpina cu care este infectat un pacient. Unele tulpini de S. pneumoniae au dobandit rezistenta multipla la antibiotice si, prin urmare, nu pot fi tratate in mod eficient cu ele. in timpul diagnosticului, cazurile de S. pneumoniae vor fi adesea testate pentru sensibilitatea la antibiotice, iar medicul va decide asupra tratamentului pe baza constatarilor.
Prevenirea este considerata a fi mai buna decat vindecarea si, prin urmare, este de preferat vaccinarea pentru a evita infectia. Doua vaccinuri pentru prevenirea infectiei pneumocociea sunt disponibile si ambele functioneaza dupa acelasi mecanism: administrarea de antigene pentru a provoca un raspuns imun si a invata organismul sa lupte cu infectia.
Nu au fost găsite recenzii